Category:
Cesare Selection,  enigmatično, samosvoje vino, ki ga težko umestimo. Cesare predstavlja novo paradigmo Mediterana. Je mladosten a kompleksen. Ponudi mediteranske začimbe, temno rdeče, črno sadje… Nežne note po dimu in…

Monterosso Cesare Selection 2020, 0,75l rdeče vino, blend

34,90 VAT included

In stock

Description

»Drznimo si biti drugačni,« je eno naših gesel. Biti drugačen je dokaj enostavno. A biti drugačen in pokazati visoko kakovost pa je nekaj povsem drugega.

Cesare 2020 je blend sort: Zinfandel, Rebo (križanec med Merlot x Teroldego (stric od Syrah) in Montepulciano. Gre za enigmatično, samosvoje vino, polnega okusa z obilo koncentracije in finese. Nova paradigma Mediterana.

Cesare 2020 je srednje globoke rubinaste barve z granatnim odtenkom. Navkljub štirim letom zorenja, cvetica deluje mladostno. Je kompleksna, ponudi mediteranske začimbe, temno rdeče in črno sadje, češnjo, višnjo, robido, mesne note, zeleni poper, nežne note po dimu …

*Tribidrag: Izvira iz hrvaške in je v sorodu s plavac mali. Ostala imena: zinfandel, crljenak (kaštelanski), pribidrag, primitivo. Vinu doda predvsem sadnost (robidnice), žametnost in dimaste začimbne note. *Rebo: Italijanska sorta vina, ki je ime dobila po raziskovalcu Rebu Rigottiju (1891-1971). Pridelujejo ga predvsem v regiji Trentino Alto Adige. Je križanec sort merlot x teroldego (brat dureze, ki je starš syraha oz. je teroldego stric od syrah). Vinu doda barvo (rubinasto rdeča z granatnim leskom), polnost, suha zelišča in sadno zaokroženost sorte merlot. Poleg tega pa še zeleni poper, mesnatost in eksotične začimbe syraha.

Additional information

Variety

100% montepulciano d` Abruzzo

Color

rubinasto rdeča

Sugar level

suho

Alcohol content

13,5%

Serving temperature

14-16 °C

Soil composition

apnenec, rdeča in bela prst

Region

hrvaška Istra

Packaging

0,75l steklenica

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping